13:39
У Кіровоградській області 10 лікарень увійдуть до спроможної мережі.
 
На початку липня Верховна рада ухвалила законопроект №2347, який запускає наступний етап медичної реформи - формування спроможної мережі лікарень, яка дозволить забезпечити українців якісними медичними послугами, що відповідають міжнародним стандартам та практикам.
 
Спроможна мережа будуватиметься за принципом госпітальних округів. Кожна область стане окремим госпітальним округом, який  свою чергу поділятиметься на кластери. В рамках одного госпітального округу лікарні будуть розділені на надкластерні, кластерні та загальні.  
 
У Кіровоградській області попередньо визначено 10 лікарень, які увійдуть до спроможної мережі медичних закладів. Зокрема, 2 лікарні стануть надкластерними, 2 кластерними та ще 6 - загальними лікарнями.
 
В рамках реформи передбачено, що  найпростіші захворювання лікуватимуться якомога ближче до пацієнта, в загальних лікарнях. У разі більш складних проблем зі здоровʼям — пацієнт потраплятиме у кластерні та надкластерні лікарні, які надаватимуть високоспеціалізовані послуги. 
 
Так, наприклад, вже з початку 2023 року, пацієнти з інстультами та інфарктами зможуть отримати лікування виключно у кластерних та надкластерних медичних закладах, в яких розташовуватимуться сучасні кардіо центри. Адже наразі в Україні щороку понад 30000 пацієнтів помирає від інсультів саме через несвоєчасну та неякісно надану  медичну допомогу. 
 
Після формування госпітальних округів, пацієнт потраплятиме саме до тієї лікарні, яка відповідає його стану та матиме все необхідне обладнання для діагностики та лікування.
Переглядів: 119 | Додав: yurec26 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar