14:58
Сьогодні світ відзначає Міжнародний день захисту дітей.
 
Ставлення до дітей у різні часи не завжди було однаковим, тож до необхідності їх захисту та захисту їхніх прав суспільству потрібно було пройти певний період розвитку, еволюціонувати.
 
20 листопада 1989 року Генеральна Асамблея ООН ухвалила Конвенцію про права дитини. Україна ратифікувала Конвенцію 27 вересня 1991 року, відтоді цей документ є частиною національного законодавства.
 
В Україні День захисту дітей відзначається згідно з Указом президента від 30 травня 1998 року. 
Цьогоріч в Україні Міжнародний день захисту дітей відзначається в умовах дії воєнного стану. За даними ювенальних прокурорів, унаслідок повномасштабної збройної агресії російської федерації в Україні постраждало щонайменше 689 дітей, зокрема загинули 243 дитини, ще 446 були поранені. Ці цифри не остаточні, оскільки триває робота з їх встановлення в місцях ведення активних бойових дій, на тимчасово захоплених та визволених територіях.
 
В такий важкий час дуже важлива підтримка кожної дитини України. Тому, з нагоди Дня захисту дітей у опіковому відділенні Кіровоградської обласної лікарні відбувся захід, в якому приймали участь працівники лікарні. Вони поспілкувалися з дітками, подарували кожній дитині гарні подаруночки та добрі емоції. А також побажали мирного неба над Україною.
 
Нехай кожний новий день дарує радість та щастя, добро та різні цікавинки. Кожна дитинка нехай буде здорова та оточена турботою батьків. А батькам – терпіння, доброти й ніжності.
 
Переглядів: 141 | Додав: yurec26 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar