15:36
14 жовтня в Україні відзначають одразу три свята

14 жовтня в Україні відзначають одразу три свята: Покрова Пресвятої Богородиці, День українського козацтва та День захисника України.

Примітно, що ці свята об’єднані однією датою не випадково: цього дня відзначається християнське свято Покрови Пресвятої Богородиці, а у 1999 році встановлений і День українського козацтва.

З давніх-давен Богородиця була покровителькою українського козацтва й усіх українських збройних формувань. Саме на свято Покрови в Україні відбувалася Велика рада, на якій обирали гетьмана і визначали, як козацтву жити далі. Образ козака як українського лицаря і захисника рідної землі близький кожному українцю.

Уже у ХХ столітті козацькі традиції боротьби за незалежність України наслідували вояки Армії Української Народної Республіки та Української повстанської армії. І не випадково днем офіційного створення УПА було обрано свято Покрови. Таким чином, цілком логічно, що цього дня давнє героїчне минуле України поєдналося з героїчним теперішнім.

Зараз українська армія самовіддано бореться за нашу незалежність і волю, тому цього року це свято вкрай важливе для кожного українця.

У цей день ми гучно славимо, синів та дочок України, які мужньо боронять кордони нашої держави під синьо-жовтим стягом. Серед яких медики, як янголи-охоронці, які за будь-яких обставин захищають життя. Під час війни люди в білих халатах – це той тил, що тримає державу.

Хто ж насправді бойові медики? Це ті люди, в яких неподалік лінії фронту, де не вщухають обстріли, тривають ще одні бої: за життя бійців, які зазнали поранення на полі бою. Фронтові лікарі тут завжди в повній бойовій готовності вдень і вночі. Робота їхня полягає в допомозі військовим на місці поранень та в мобільних госпіталях. Тут, на передовій, цих лікарів не зустрінеш у білих халатах, адже вони такі самі солдати у військовій формі: рюкзак 10 кілограмів, бронежилет, автомат, шолом і додаткова аптечка. Така амуніція військових медиків.

Сьогодні серед таких янголів-охоронців багато наших колег, співробітників Кіровоградської обласної лікарні, які рятують життя в зоні бойових дій. На їхніх очах відбувається багато того, що звичайну людину і цивільного лікаря шокує. Ті, кому доводилося бачити роботу військових лікарів у польових умовах, розуміють, що ці люди здатні здійснити диво і повернути важкопоранених бійців до життя.

Ми вдячні кожному, хто став на захист нашої держави, хто виявляє героїзм, і щодня, у надскладних умовах рятує життя людей у лікарнях та поблизу лінії фронту. Дякуємо за вашу роботу та добре серце.

Це свято не лише чоловіків і жінок, які служать, це свято всіх, хто любить і захищає свою Батьківщину. Це – свято України.

У цей осінній день колектив Кіровоградської обласної лікарні сердечно вітає земляків зі святами і бажає мирного неба, міцного козацького здоров’я, щастя, родинного тепла і достатку у домівках. Нехай доля буде прихильною до всіх нас, успіх супроводжує у справах і починаннях, а робота приносить лише задоволення!

Переглядів: 123 | Додав: yurec26 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar